19 de març 2014

Estalvi d’energia a la llar – Rentadora 2

L’altre dia vam parlar de com el rentat en fred ens permetia estalviar molta energia en el rentat de la roba. Avui veurem altres formes d’estalvi.

Normalment a la rentadora podem triar entre diversos programes. Com més llarg és el programa, és més fàcil que les taques marxin. Però, en general, bona part de la roba que rentem no té taques difícils. Si fem un rentat més llarg el que fem és tenir la roba donant voltes durant més estona i això requereix un consum d’energia i augmenta el desgast de la roba. Una cosa similar passa amb el prerentat. Si fem prerentat i la roba no ho necessita entarem gastant innnecessàriament aigua, energia i sabó.

Rentadora

El motor que fa rodar el tambor de la rentadora gasta una mica més si és plena que si està a mitja càrrega però la diferència és petita. El programa de “mitja càrrega” de la rentadora permet estalviar aigua però, en canvi, l’estalvi d’energia és mínim. És molt més eficient fer una rentadora plena que dues a mitja càrrega.

La rentadora porta una bomba per buidar l’aigua. El fet que el filtre estigui brut implica un consum d’energia a la bomba molt més elevat. Procureu mantenir el filtre net.


Si teniu energia solar tèrmica o altres formes eficients d’escalfar aigua compreu una rentadora bitèrmica. El preu de compra serà més elevat però podreu agafar directament l’aigua calenta i no l’haurà d’escalfar la rentadora. Estalviareu energia i el cicle de rentat en calent serà més curt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari