24 de març 2014

Estalvi d’energia a la llar – Assecadora 1

D’entrada, cal dir que la millor manera d’assecar la roba es estendre-la a l’aire lliure. No només s’asseca sense consumir energia sinó que, addicionalment, té una altra olor i un altre tacte que si s’asseca en una màquina o a l’interior.

Roba estesa

Per desgràcia, cada cop hi ha més llars que no disposen d’un espai on estendre. De fet, bona part dels pisos construïts a les darreres dècades no tenen previst cap lloc a l’exterior on posar un estenedor.

Si volem ser eficients però no tenim lloc on estendre tenim l’alternativa de les assecadores centrífugues. Són una bona alternativa quan es tenen nens petits (i cal rentar molt sovint) o en èpoques en les que hi ha diversos dies de pluja seguits.

Les rentadores centrifuguen la roba a velocitats de fins a 1200 voltes per minut. Això permet extreure una certa quantitat d’aigua però encara en queda molta. Les centrífugues, en canvi, giren a prop de 3000 voltes per minut i, per tant, extreuen moltíssima més aigua

Assecadora centrífuga

Es necessita una certa pràctica per posar bé la roba a la centrífuga. S’ha de posar la roba al voltant del tambor i procurant deixar buit el centre. Si hem de posar roba absorbent (tovalloles, cotó, etc.) al mateix temps que roba poc absorbent (teixits sintètics) cal posar la roba més absorbent a baix i l’altra a dalt i repartint el pes uniformement al voltant del tambor. Després de només tres minuts a la centrifuga, la roba surt quasi seca i amb poca estona estesa ja en tenim prou.


Les centrífugues consten de trobar (no estan a totes les botigues d’electrodomèstics) perquè la majoria de la gent prefereix gastar energia enlloc d’entretenir-se a estendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari