31 de març 2014

Estalvi d’energia a la llar – Assecadora 3

L’altre dia, parlàvem de les assecadores de condensació i ens vam oblidar de comentar un detall important. En aquestes assecadores, l’aigua que s’extreu de la roba queda en un dipòsit i es pot recollir. Si aprofitem aquesta aigua, equivaldrà a tenir un estalvi en el consum d’aigua de la rentadora. Alguns possibles usos d’aquesta aigua podrien ser per tirar al WC (enlloc de fer servir la de la cisterna) o per fregar el terra o netejar els vidres. El mateix passa amb l'aigua que surt de la centrífuga. No és recomanable fer servir aquesta aigua per a regar les plantes ja que té una certa quantitat de suavitzant i, potser, una petita quantitat de detergent.

Galleda d'aigua

No hem parlat encara dels electrodomèstics que combinen rentadora i assecadora. Aquests electrodomèstics són interessants per a apartaments turístics o de vacances però no per a un us quotidià.

Rentadora-assecadora

En general, si posem tota la roba que surt de la rentadora en un únic cicle d’assecadora és probable (excepte que la roba sigui poc absorbent i molt homogènia) que una part de la roba ens surti humida o mullada. És millor que la roba que surt de la rentadora la posem a l’assecadora en dues vegades.


Les rentadores-assecadores intenten assecar la roba un cop acabat el rentat i això fa que sigui freqüent que una part de la roba quedi humida. per això, és preferible no fer l’assecat de la roba en la mateixa rentadora. Si no tenim alternatives, hauríem d’obrir la màquina un cop s’hagi acabat el rentat, separar la roba en dues parts i assecar primer una part i després l’altra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari