26 de març 2014

Estalvi d’energia a la llar – Assecadora 2

Si, finalment, no podem estendre la roba i hem desestimat l’ús de la centrífuga, ens haurem de quedar amb l’assecadora. Però encara tenim dos tipus d’assecadores: les de condensació i les d’evacuació.

En tots dos tipus d’assecadores s’escalfa aire (aquí és on hi ha la part més important de l’energia consumida) que es fa entrar dins el tambor que gira. En les assecadores d’evacuació, l’aire que surt del tambor (carregat d’humitat) es deixa anar a l’exterior a través d’un tub i, per tant, l’energia que s’ha invertit en escalfar aquest aire es perd.

Assecadora

En les assecadores de condensació, l’aire que surt del tambor passa per un lloc fred on la humitat es condensa. Aquest aire (que encara està força calent) s’escalfa una mica i es torna a entrar al tambor per recollir més aigua. Com l’aire calent es reaprofita, les assecadores de condensació gasten menys energia.


Addicionalment, hi ha assecadores que funcionen per temps i altres que tenen sensor d’humitat. Encara que siguin més cares, probablement amb una que tingui sensor d’humitat estalviarem ja que només funcionarà el temps necessari. En canvi, si assequem per temps tant pot ser que ho fem durar massa (i escalfem l’aire innecessàriament) com que ens quedem curts (i ens surti la roba humida).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari