5 de març 2014

Estalvi d’energia a la llar – Aire condicionat

Normalment quan parlem d’aire condicionat, ens referim a l’aplicació d’aquest a reduir la temperatura ambient. La funció dels aparells d’aire condicionat és extreure l’escalfor que ens ha entrat a l’habitació corresponent.

Evidentment, una forma d’estalviar en l’aire condicionat és evitar l’entrada d’escalfor. Per tant, quan toqui el sol convindrà baixar les persianes o els tendals per evitar l’entrada de calor per radiació directa i tancar les cortines per tal que (igual com en el cas de la calefacció) es creï una càmera d’aire que aïlli les finestres de l’interior de la llar.

Si considerem que la temperatura és massa alta, podem engegar l’aire condicionat però en alguns casos hi ha alternatives. A la nit, molts cops obrint les finestres aconseguirem una entrada d’aire relativament més fresc que ja ens pot donar una sensació adequada. Si no són els dies més càlids, sovint un ventilador ja ens donarà una sensació prou bona de confort. Si tenim aire condicionat, també podem posar-lo en mode de ventilació que té un consum molt més baix que en mode refrigeració.

Ventilador

Si tenim l’aire condicionat engegat, convé vigilar el valor de la temperatura que ajustem ja que cada grau de menys implica un 8% més de consum.


Quan sortim de l’habitació és convenient posar l’aire a una temperatura superior o igual a 27 ºC així el consum serà molt baix però intentem mantenir una temperatura acceptable de manera que quan tornem sigui fàcil i ràpid arribar a la temperatura desitjada. Si marxem de casa per unes hores, és millor apagar l’aire condicionat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari