19 de maig 2014

Estalvi d’energia a la llar – Stand-by

Per acabar amb aquesta sèrie sobre l’estalvi d’energia a la llar, parlarem de l’stand-by, o sigui del consum que tenen els aparells quan estan apagats però endollats. Alguns estudis diuen que la dotzena part del consum d’una llar correspon a stand-by.

Microones

Els aparells que solen tenir stand-by són quasi tots els aparells audiovisuals i informàtics. També els microones i alguns altres electrodomèstics de cuina i, en general, tots els aparells que quan estan apagats els queda algun llum o rellotge encès o que hem apagat amb un comandament a distància o que s’engeguen només amb un polsador. També entren en aquesta categoria tots els alimentadors d’aparells electrònics i els carregadors dels aparells que funcionen amb bateries.

Carregador


Si volem estalviar energia cal que apaguem amb l’interruptor tots els aparells que en tinguin. També posar bases múltiples amb interruptor als equips audiovisuals o informàtics i apagar l’interruptor de la base quan no els estàs utilitzant. Cal desendollar els carregadors de mòbils, tauletes, PDAs, portàtils, etc. quan s’han acabat de carregar i desendollar els aparells que no s’estan fent servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari