14 de maig 2014

Estalvi d’energia a la llar – Petit electrodomèstic

Els petits electrodomèstics ens poden fer la vida més fàcil però sovint n’abusem. Per obrir una sola llauna cal un obrellaunes elèctric? I per esprémer un parell de taronges ens cal un electrodomèstic? A més, un espremedor elèctric és molt més gros i entretingut de netejar que un de manual. Segur que surt a compte? Com aquests dos, hi ha molts altres exemples d’electrodomèstics que no cal fer-los servir si no és que ens és realment necessari.

Obrellaunes

Molts dels petits electrodomèstics els podem trobar amb cable o amb bateries. Segur que l’opció amb bateries gasta més ja que un electrodomèstic amb cable només gasta energia mentre es fa servir mentre que un de bateries té el carregador funcionant (i consumint) mentre està endollat. A més, les bateries tenen el problema de l’autodescàrrega de manera que l’energia que hem emmagatzemat es va perdent i s’han d’anar recarregant.

Cafetera


També hi ha aparells que es passen tot el dia endollats i consumint encara que els fem servir només en moments puntuals. Per exemple, si només fas un parell de cafès al dia, té sentit tenir la cafetera calenta durant tot el temps? No és millor engegar la cafetera dos minuts abans de fer-la servir i apagar-la després?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari