7 de maig 2014

Estalvi d’energia a la llar – Equips audiovisuals

Entre els equips audiovisuals, a les llars actuals, destaquen els televisors. No tots els televisors consumeixen el mateix. Per a la mateixa imatge i el mateix so, un televisor LCD consumeix un 20% menys que un de plasma. Amb un de LEDs l’estalvi, respecte al de plasma, és del 40%. Per tant, a l’hora de comprar un televisor convé que tinguem en compte aquest detall a part d’altres.

En moltes llars, el televisor es passa encès moltes hores al dia, una part de les quals no se’l mira ningú. Si només es vol companyia, la ràdio consumeix moltíssima menys energia. Una altra opció és que si només volem el so fem servir un receptor de TDT connectat a un equip de so (o a uns altaveus de PC). Atès que la pantalla és, amb diferència, el que més gasta, l’estalvi serà considerable.

Televisor

Un altre fet curiós en moltes llars és que es disposa de més d’un televisors però en alguns casos s’està veient el mateix programa en dos televisors diferents. Com és lògic, si tothom mira el programa en el mateix aparell es pot estalviar la meitat d’energia.


En el cas dels equips de so, el volum influeix significativament en el consum energètic. Per tant és millor que l’aparell estigui en la mateixa habitació que els usuaris ja que així es pot posar a un volum més baix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari