10 de febr. 2014

Estalvi d’energia a la llar – Enllumenat 2

Després d’haver donat les directrius bàsiques per l’estalvi d’energia en l’enllumenat domèstic, avui donarem alguns consells per a qüestions més específiques.

1. Els llums del balcó, la terrassa o el jardí es queden encesos tot el dia? Prova de posar un interruptor amb pilot. Així des de dins veuràs que l llum de fora és encès.

Interruptor amb pilot

2. En alguna habitació hi ha estones que necessites menys llum (per exemple, per veure el televisor o fer un sopar íntim)? Pots fer servir reguladors de lluminositat.

Regulador lluminositat

Però tingues present que per a fluorescents i làmpades de baix consum cal un regulador especial. Si fas servir un regulador senzill només aconseguiràs que s’espatllin.

3. Tens llums que et convindria que s’encenguin quan entres i s’apaguessin quan surts (per exemple, a la terrassa, el garatge o el passadís)? Fes servir un detector de presència.

Detector de presència Detector de presència
4. Hi ha alguns llums que vols que estiguin encesos a unes hores concretes del dia (per exemple  a l’entrada o a la peixera)? Posa-hi un programador de rellotge. N’hi ha per a quadre elèctric i per a endoll.

Programador mecànic de quadre Programador digital d'endoll

5. Hi ha algun llum que vols que s’apagui al cap d’una estona (per exemple al lavabo, el garatge o l’escala)? Posa-hi un temporitzador. N’hi ha per a quadre i per a caixa de connexió.

Temporitzador de quadre Temporitzador de caixa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari