26 de febr. 2014

Estalvi d’energia a la llar – Calefacció 4

Avui tanquem la sèrie d’entrades dedicades a la calefacció tot comentant altres consideracions.

Bona part de l’escalfor d’una casa marxa per esquerdes, forats i parts mal aïllades com les caixes de les persianes, les juntes de les finestres i per sota les portes que donen a l’exterior. Al mercat hi ha diferents solucions per evitar-ho o reduir-ho.

El fet de tenir doble vidre a les finestres (o doble finestra en llocs molt freds) ajuda a evitar moltes pèrdues d’escalfor ja que la cambra d’aire que es fa enmig redueix considerablement la fuita d’escalfor. En molts casos, això permet estalviar fins a un 25% en calefacció.

Moltes finestres són d’alumini, element que és molt bon conductor tèrmic. Podem evitar moltes fuites d’escalfor posant finestres amb marc de material aïllant o amb marcs d’alumini amb trencament del pont tèrmic.

Finestra amb trencament del pont tèrmic

Encara que ja requereix fer obres, convé tenir molt present que aïllar tèrmicament les parets permet un estalvi molt considerable d’energia i moltes cases antigues no tenen les parets gaire ben aïllades.

Radiador sota la finestra


Un darrer detall a tenir present és que els radiadors haurien d’estar propers a les finestres; atès que les finestres i els seus accessoris són els principals punts per on marxa l’escalfor. En les casos en els que no es fa així (normalment perquè posar els radiadors al costat exterior implica més metres de tubs) el que succeeix és que un costat de l’habitació (el del radiador) està més calent que l’altre (el de la finestra) i s’estableixen corrents d’aire. Aquests corrents d’aire afavoreixen que marxi més escalfor i donen menor sensació de confort; el que s’acaba traduint a més consum d’energia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari