24 de febr. 2014

Estalvi d’energia a la llar – Calefacció 3

Seguim parlant d’estalvi d’energia amb la calefacció i avui comentarem com hem d’ajustar les temperatures. Les temperatures de confort per a cada persona són molt diferents. Donarem només uns valors aproximats.

El lloc on necessitem menys temperatura són els dormitoris perquè si dormim (com seria raonable) amb manta o edredó, aquests elements ens fan una cambra d’aire que evita que ens refredem. Normalment amb una temperatura de 16 a 17 ºC hauria de ser suficient.

En canvi a la sala d’estar o el menjador hi fem una activitat sedentària però sense estar coberts. Probablement caldrà una temperatura d’uns 19 a 20 ºC.

Termòstat

A l’hora del bany podem necessitar una temperatura més alta; potser de 23 a 24 ºC. En moltes llars, això es pot aconseguir simplement tenint tancada la porta del bany i obrint l’aixeta del radiador al màxim. Si no és així, és millor posar una petita estufa que no pujar la temperatura general de la casa.

Si marxem durant unes hores, podem deixar la temperatura a uns 14 o 16 ºC. Així gastarem menys (recordem que cada grau de més és un 7% més d’energia) però no costarà escalfar-ho quan tornem. Si tenim un termòstat programable, podem deixar-la apagada i programar que s’encengui mitja hora abans de l’hora prevista d’arribada. En zones on glaça molt, és preferible no apagar-la i ajustar-la a 7 o 8 ºC per evitar que se’ns glacin les canonades.


Quan aneu de vacances, el millor és apagar-la. Mentre descarreguem i desfem les maletes hi ha temps per a que la casa s’escalfi i com estarem fent exercici no notarem gaire el fred.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari