19 de febr. 2014

Estalvi d’energia a la llar – Calefacció 2

Avui seguim comentant formes d’estalviar energia amb la calefacció.

Un detall important és que les cortines ajuden a evitar que l’aire marxi per les finestres. El motiu és que l’aire quiet és aïllant tèrmic. Si hi ha una cortina propera a la finestra es crea un espai en el que l’aire quasi no es pot moure gaire i, per tant, ajuda a evitar que l’escalfor marxi.

Convé que cada dia pugeu les persianes quan fa sol i les baixeu quan es fa fosc. De dia podreu aprofitar l’escalfor del sol i de nit creareu una altra cambra d’aire aïllant entre la finestra i l’exterior.

Obriu les finestres per ventilar al matí quan el sol ja ha pujat però força abans del migdia. Així l’aire que entra no serà molt fred però tindreu les hores de sol per tornar a escalfar l’interior. Amb 10 minuts n’hi ha prou per renovar l’aire sense fer baixar molt la temperatura. Quan obriu les finestres per ventilar, feu primer les d’un costat i després les de l’altre per evitar corrents d’aire. Els corrents d’aire poden fer baixar molt la temperatura i donar també més sensació de fred.

Controleu bé la temperatura ajustant-la  a valors diferents segons l’hora del dia. La necessitat d’escalfor no és la mateixa durant el dia que a la nit ni tampoc al vespre.

Si teniu un termòstat fix, penseu que el lloc més adequat no és sempre la sala d’estar, especialment en pisos i cases amb més d’una planta. Cal pensar quin és el lloc en el que la temperatura varia més.

Tapa de radiador

No poseu res damunt dels radiadors ni els tapeu amb cortines. L’aire calent surt dels radiadors per la part superior i s’ha de repartir per l’habitació. Si hi poseu coses damunt o al davant dificulteu la circulació de l’aire que en surt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari