29 d’oct. 2013

Problemes de seguretat pels robatoris de coure

Els robatoris de coure són molt freqüents en els darrers anys. Però hi ha casos en els que els robatoris de cable de coure no només són delicte contra la propietat sinó que poden produir riscos sobre les persones i, en algunes circumstàncies, causar la mort.

Per exemple les fotografies següents estan preses al bosc, en la base d'una torre d'alta tensió. La fotografia de l'esquerra mostra la part inferior d'una de les potes de la torre. Es veu que a la part superior hi ha un cargol on hi hauria d'haver connectat un cable que baixés fins al terreny. Aquest cable originalment hi era i passava per dins un tub. Ara algú ha tret el cable i es veu (foto central) que ja no hi ha ni la volandera ni la femella. El tub que protegia el cable ara està llençat al costat de la torre (foto de la dreta).

pota     Cargol     tub

La manca d'aquest cable no afecta al funcionament de la línia elèctrica, per tant la companyia subministradora no s'adonarà de la seva manca fins que no faci una inspecció rutinària de la línia.

Però si un dia cau un llamp en aquesta línia o hi ha una sobretensió o un problema amb els seus aïllaments, resultarà que el cable que ha de garantir la seguretat i desviar l'energia cap al terra no hi serà. Esperem que en aquell moment no hi hagi ningú prop de la torre. Si hi fos, el delicte contra la propietat es podria convertir en homicidi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari