2 d’oct. 2013

El polsador de l'interruptor diferencial



De tots els interruptors que tenim al quadre elèctric, l'interruptor diferencial és l'únic que té un polsador de prova. Aquest polsador serveix per simular una fuita a terra. Quan premem el polsador, l'interruptor ha de desconnectar. A l'interruptor de la fotografia tenim la palanca per connectar i desconnectar (ara està connectat, ON) i, a sobre, el polsador de prova (marcat amb T).

Es recomana prémer el polsador de prova una vegada al mes per assegurar que el diferencial segueix funcionant. Moltes persones no saben que cal prémer aquest polsador. Altres sí ho saben però no ho fan a causa dels inconvenients de fer-ho. Encara que procurem provar el diferencial quan no tenim cap aparell engegat, segur que a casa tenim un munt de rellotges i altres elements electrònics que es desprogramen o desconfiguren quan es talla l'alimentació; per tant cada cop que provem el diferencial cal tornar-los a ajustar tots.


Enlloc de no provar el diferencial, és millor aprofitar per fer-ho als moments adequats. Així doncs, cada cop que hagueu de tallar el llum o que tingueu un tall per part de la companyia, ja tindreu els aparells desconfigurats. Abans de tornar-los a configurar és un bon moment per prémer el polsador i assegurar que segueix desconnectant.

Si el diferencial no desconnecta quan es prem el polsador caldrà canviar-lo tant aviat com sigui factible. En cas d'avaria d'algun aparell, algú es podria electrocutar.

Convé destacar que per a que el polsador funcioni, cal que hi hagi alimentació elèctrica. Si es prem el polsador d'un diferencial quan no tenim llum, no ha de desconnectar. Tampoc ha de fer-ho si no està instal·lat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari