28 d’oct. 2013

Més coses sobre els endolls SchukoL'altre dia parlàvem de les llengüetes laterals dels endolls Schuko; avui parlarem de la resta.

No tots els endolls mascles tenen les potes iguals. Si us hi fixeu bé, veureu que hi ha dos diàmetres de pota. Els de pota prima (uns 4 mm) estan dimensionats per a 10 A i són per a enllumenat i aparells de poca potència mentre que els de pota gruixuda (uns 5 mm) estan dissenyats per a 16 A i són per als electrodomèstics de més de 2 kilowatts.

El disseny de l'endoll femella està molt ben pensat. Admet els endolls mascles de les dues mides i també admet altres endolls d'ús més o menys habitual (de models diferents del Schuko), com el de la fotografia següent.

Un avantatge important del endolls Schuko és que quan anem a endollar l'endoll mascle tapa completament la base de la femella de manera que abans que les potes facin contacte ja és impossible que hi entri el dit. També la llengüeta lateral (presa de terra) fa contacte abans que les potes. Així es garanteix que si l'aparell té un problema, en el moment d'alimentar-lo ja tindrà la carcassa connectada a terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari