30 d’abr. 2014

Estalvi d’energia a la llar – Aigua calenta 3

Cada cop que gastem aigua calenta, aquesta ha d’arribar des de l’escalfador fins al punt de consum. I això vol dir que tota l’aigua que hi ha al tub, que està freda, ha de sortir. Podem mirar d’aprofitar aquest aigua omplint una galleda fins que l’aigua comenci a sortir a la temperatura desitjada. L’aigua recollida a la galleda es pot aprofitar per fregar el terra, regar les plantes o tirar al WC entre altres possibles utilitats.

Galleda d'aigua

Durant el recorregut que fa l’aigua calenta fins arribar al punt de consum es va refredant. Si les canonades estan ben aïllades es refredarà menys i, per tant, estalviarem també energia. Això és especialment important en aquelles construccions en les que els tubs de l’aigua calenta tenen part del seu recorregut per l’exterior o en espais no climatitzats (garatges, golfes, etc.).


Si marxem de casa per uns dies i tenim un escalfador d’acumulació cal valorar si l’energia que cal per mantenir calenta l’aigua del dipòsit durant els dies que no hi som és més gran o més petita que la necessària per tornar-la a escalfar tota. Normalment a partir d’uns dos o tres dies val la pena apagar l’escalfador. A més, podem apagar-lo unes hores abans de manera que consumim l’aigua calenta que hi quedi enlloc de deixar que es refredi després.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari