23 d’abr. 2014

Estalvi d’energia a la llar – Aigua calenta 1

Estalviar aigua és també estalviar energia ja que cal força energia per transportar, filtrar i potabilitzar l’aigua. Si, a sobre, és aigua calenta l’estalvi és més important.

A l’hora d’escalfar aigua, els sistemes més eficients són els escalfadors de gas. Però com aquí hem vingut a parlar d’electricitat, anem a comentar els elèctrics.

Escalfador instantani

Hi ha dos tipus d’escalfadors elèctrics: els instantanis i els d’acumulació. En els instantanis l’aigua s’escalfa en el moment de fer-la servir. Són els més adequats quan només tenim un punt de consum d’aigua calenta o en llars de més d’una planta quan hi ha un punt de consum molt allunyat de la resta. En canvi, no són gaire adequats per alimentar tots els punts de consum d’una llar.


Escalfador d'acumulació

Els escalfadors d’acumulació (coneguts com a termos) són els més adequats per a tota la casa. Tota l’aigua del dipòsit (típicament de 30 a 300 litres) es manté a la temperatura fixada durant tot el dia. Cal tenir present que si només es gasta aigua a unes hores determinades, es gasta molta energia mantenint-la calenta la resta del temps. Per això en els casos d’us ocasional és millor l’escalfador instantani.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari