22 d’abr. 2014

Aprenent a programar amb Scratch

Els llenguatges de programació tenen dos inconvenients: són molt abstractes i molt estrictes. Quan es comença a programar, el més empipador és l’enorme quantitat d’errades que surten cada cop que es compila o executa un programa.

Per ensenyar als nens a programar, cal un llenguatge fàcil de comprendre, que sigui interpretat (no cal esperar a que es compili) i que t’eviti cometre errades de sintaxi mentre estàs fent el programa.

Hi ha hagut diversos intents de crear llenguatges amb aquestes característiques però n’hi ha un que, a més, és divertit i permet crear jocs fàcilment. I, a més, incorpora un personatge simpàtic com a primer protagonista (sense haver de perdre temps creant el personatge. Aquest entorn de programació es diu Scratch i ha estat creat en el sí del MIT.

Exemple de programa

El llenguatge de programació és de tipus gràfic, el que facilita l’ús per a nens (es recomana a partir de vuit anys). Una part de les pàgines estan disponibles en català. A més, hi ha un divertidíssim llibre (en anglès, això sí) per aprendre les bases del llenguatge de manera entretinguda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari