2 d’abr. 2014

Estalvi d’energia a la llar – Assecadora 4

Per acabar amb el tema de l’assecat de la roba, alguns consells més.

Moltes persones no centrifuguen la roba a la rentadora perquè després la posen a l’assecadora. Això és una aberració des del punt de vista energètic. L’assecatge per centrifugació consumeix molta menys energia que l’assecatge per escalfament; per tant és molt recomanable centrifugar la roba a la rentadora (traient tota l’aigua que es pugui) abans de posar-la a l’assecadora.

Si teniu lloc on estendre però us costa molt assecar la roba, també podeu estendre la roba abans de posar-la a l’assecadora. Així, quan arriba a l’assecadora ja està mig seca i es necessita molta menys energia per assecar-la.

No és convenient barrejar roba molt grossa (llençols) amb roba petita. Sovint la roba grossa acaba embolcallant la petita que no s’acaba d’assecar. Llavors molts cops hem de tornar a posar la roba petita a l’assecadora. És millor separar la roba en dos grups i assecar per separat la roba grossa i la petita.


Assecadora

Si l’assecadora porta sensor, no se l’ha d’aturar a mig. En les assecadores amb sensor, normalment aquest es desactiva uns minuts per evitar fer una detecció falsa de que la roba ja està seca. Així, s’espera un temps (uns 15 o 30 minuts) per assegurar que l’aire que entra ja és prou calent i que el sensor té una lectura correcta de la humitat de la roba. Si parem l’assecadora a mig cicle, cal tornar a comptar aquests minuts encara que la roba ja estigui seca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari