14 de juny 2007

Les pèrdues de les fonts d'alimentació

Les nostres llars i les nostres oficines estan plenes d'aparells electrònics (audio, vídeo, informàtica, microones, etc.).

La gran majoria d'aquests aparells tenen una font d'alimentació que converteix el corrent altern en el corrent continu que necessita l'equip per al seu funcionament.

El problema és que les fonts d'alimentació de molts d'aquests aparells, especialment els transformadors, són molt ineficients en comparació amb elements similars de potències molt més grans. A nivell individual les pèrdues són molt poques en valor absolut (encara que importants en percentatge) però el volum total de la potència perduda en una llar o en una oficina és important.

En aquest sentit hi ha alguns col·lectius que defensen que a les nostres llars i oficines s'hi posi una segona instal·lació en corrent continu de molt baixa tensió per alimentar, a una tensió normalitzada, tots els aparells electrònics. D'aquesta manera la font d'alimentació podria ser única per a tot l'edifici i molt més eficient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari