6 de juny 2007

Convertidors a les màquines de rentar roba

Les màquines clàssiques de rentar roba funcionen amb un motor de dues velocitats, una per al rentat i una per al centrifugat. Aquest sistema feia que tota la roba fos tractada igual i la única cosa que es podia fer per la roba delicada era fer més aturades en el cicle de rentat i evitar el centrifugat.

Ara comencem a trobar màquines de rentar que incorporen un convertidor (normalment un ondulador) en l'alimentació del motor, que passa a ser un motor d'inducció dels més senzills. Aquesta nova configuració permet tenir velocitats de rentat i centrifugat diferents segons el tipus de roba. A més permet fer una arrencada suau del motor evitant així que la màquina es mogui i allargant la vida dels coixinets.

L'ondulador pot ser un ondulador molt senzill i es pot fer a mida per aquesta aplicació ja que calen només unes poques velocitats (entre 3 i 5) i això simplifica el control. Atès que el nombre d'unitats a l'any és molt elevat pot sortir a un preu no gaire més gran que el del motor de dues velocitats; d'aquesta manera el preu final, ateses les millors prestacions, pot ser força competitiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari