6 de nov. 2013

No desendollis mai estirant pel cable



Una pràctica força freqüent és desendollar els aparells estirant pel cable. En molts casos es fa per evitar ajupir-se o estalviar-se de caminar un parell de metres. Però també hi ha qui ho fa agafant el cable a menys d'un pam de l'endoll, o sigui per costum.

Aquesta és una pràctica força perillosa que pot donar lloc a dos problemes. El primer és que els fils es vagin afluixant (com comentàvem l'altre dia) i cada cop facin menys bon contacte fins que l'endoll es crema.

El segon problema és que quan el fil ja comença a estar agafat amb poca força i s'ha anat deixant anar, la part dels fils que està pelada queda fora de la pota corresponent. Com l'endoll és relativament petit, la distància entre els dos fils és petita i pot arribar un moment que es toquin. Això dóna lloc a un curtcircuit. Recordem que els curtcircuits són perillosos, per a la instal·lació i, també, per a les persones que hi són a prop.

Cal desendollar sempre agafant l'endoll pels seus costats. Ja tenen una zona dissenyada per poder-los agafar bé.

2 comentaris:

  1. Molt interessant la intenció d'aquest bloc....el seguiré! Salutacions

    ResponElimina
  2. Noelia, sospito que el que publico aquí tu ja ho coneixes sobradament. De tota manera sí pots recomanar-lo als teus parents, amic i coneguts que no siguin experts en seguretat elèctrica.

    De tota manera, els temes de seguretat elèctrica se m'acabaran en pocs dies. Si tent idees seran benvingudes.

    Moltes gràcies

    ResponElimina

Deixa el teu comentari