21 de nov. 2013

Interruptor intel·ligent

El cost de l'energia és important però també cal tenir present el cost de la potència. El consum d'energia d'una empresa (igualment, el d'una llar) no és constant al llarg del dia sinó que va fluctuant.

Cal que la instal·lació estigui dimensionada per a la màxima potència que consumim, encara que sigui durant una poca estona. De la mateixa manera, la potència que contractem amb la companyia subministradora ha de ser la que correspon a la punta de consum.

Així doncs, una manera d'estalviar és procurar que els consums que no són prioritaris no funcionin en els moments de més consum sinó en els de menys. En teoria, això requereix una mesura de corrents, un sistema de control i uns interruptors amb comandament.

Els interruptors de potències grans porten proteccions electròniques; per tant incorporen sensors, un sistema de control i un sistema de desconnexió. Podríem fer servir aquests elements per a fer aquesta funció.

Interruptor intel·ligent

Això és el que ha fet ABB amb el nou interruptor Emax 2. Els interruptors es comuniquen entre sí per intentar minimitzar el consum en cada moment.

Podeu llegir l'article a la pàgina 29 de la revista ABB Review.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari