27 de nov. 2013

Els aparells elèctrics al bany

Fa uns dies comentàvem que els riscos de l'electricitat augmentenquan tenim la pell mullada o els peus descalços. Per això cal vigilar molt amb l'ús dels aparells elèctrics al bany. Abans de tocar qualsevol aparell elèctric ens hem d'haver assecat bé la pell i portar els peus calçats.

La normativa prohibeix la instal·lació d'endolls o interruptors i l'ús d'aparells en una zona a menys de 60 cm de la banyera o la dutxa1.

Hi ha molts aparells elèctrics que, per les seves característiques constructives, no es poden fer servir a dins de la cambra de bany. Cal llegir sempre les instruccions.

Per exemple, la majoria dels assecadors de cabell (i altres accessoris elèctrics per al cabell) no es poden fer servir dins de la cambra de bany. Alguns models especials (com els que hi ha als hotels) sí poden fer-se servir però a més dels 60 cm que hem comentat.


Si mai cau un aparell elèctric a la banyera o la dutxa, cal desconnectar immediatament l'interruptor general (ICP o IGA). Mai s'ha d'intentar treure l'aparell sense haver desconnectat l'interruptor general. Aquest aparell ja no es pot fer servir i ha de ser revisat per una persona qualificada.



1Aquesta frase és molt resumida. Cal llegir el ReglamentElectrotècnic de Baixa Tensió en detall per saber les disposicions concretes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari