8 de juny 2015

Distribució en alta tensió o en mitjana tensió



Un cop ja tenim l’energia elèctrica transportada fins a les diferents zones de consum, cal acabar de distribuir-la fins als usuaris. En algunes zones (segons motius històrics i depenent de la densitat de població) tenim una xarxa de subtransport que funciona de manera similar a la xarxa de transport. Les línies de subtransport treballen a tensions més baixes (132, 110 o 66 kV) i són gestionades per les companyies distribuïdores.

Hi ha empreses que, per les necessitats d’energia que tenen es connecten directament a la xarxa de subtransport. Cal una infraestructura més cara però les pèrdues són menors. També es fa servir la connexió en alta tensió en aquelles empreses que la seva activitat podria pertorbar als altres usuaris si es connectessin a la xarxa de mitjana tensió.

La major part de l’energia elèctrica, però, es distribueix en mitjana tensió (a Catalunya, 25 i 11 kV). La majoria de les indústries es connecten directament a la xarxa de distribució en mitjana tensió. També els edificis grans (centres comercials, hospitals, edificis universitaris, etc.) es connecten normalment a mitjana tensió. Això vol dir que tenen transformadors propis que permeten obtenir la baixa tensió que requereixen els seus equips.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari