10 d’abr. 2012

Persianes venecianes

L'altre dia, després d'una reunió per parlar sobre l'estalvi energètic, comentàvem si era oportú aixecar les persianes de la sala de reunions per estalviar d'encendre els llums o no. El debat va durar una estona i les conclusions són complicades.

La conclusió era que si la llum del sol tenia un angle que no molestava, el lògic era alçar les persianes durant la reunió per no haver d'encendre el llum i estalviar energia. Però que era imprescindible que, a l'estiu i al hivern, després s'abaixessin les persianes. Si les persianes queden aixecades entra molta calor per les finestres a l'estiu i en marxa molta al hivern.

Cal tenir present que la quantitat de calor que entra a l'estiu per una finestra (si no està orientada a nord) o la que en marxa al hivern és considerable i que l'energia que cal per climatitzar l'estança és més gran que la que s'estalvia en enllumenat.

Les persianes, del tipus que siguin, sempre ajuden a evitar el pas de calor ja que impedeixen l'entrada de radiació solar directa a l'estiu i creen una cambra d'aire aïllant entre la persiana i la finestra.
Així doncs, està molt bé que fem pujar les persianes per estalviar il·luminació; però no oblidem fer-les baixar després per no gastar tant en climatització.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari