27 de març 2012

Estendre la roba

Ara que hi ha crisi, molta gent mira d'estalviar uns calerons; per exemple en consum energètic (estalvi que guanya interès a causa de l'augment de tarifes).

Un dels electrodomèstics que gasta més energia (és de potència gran i funciona moltes hores a la setmana) és l'assecadora de roba. A més, és un dels electrodomèstics més fàcilment prescindibles ja que la roba es pot estendre; de fet, sempre ha estat així, fins que es va inventar l'assecadora.

Conec força gent que s'ha plantejat invertir uns minuts estenent la roba per estalviar-se el consum de l'assecadora.

Però no és tant fàcil. En els pisos construïts en els darrers vint o trenta anys no s'ha previst cap lloc a l'aire lliure on poder estendre la roba. Llavors, on l'estenem?

En edificis de vivendes més antics sí solia haver-hi espai previst per aquest us però solien ser terrasses comunitàries que ara es destinen a altres usos.

Si als nostres governants realment els preocupa l'estalvi energètic, potser haurien de reglamentar que fos obligatori un lloc on poder estendre la roba en totes les vivendes de nova construcció. Curiosament, sí és obligatòria un circuit elèctric per a l'assecadora en les instal·lacions elèctriques noves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari