31 de maig 2007

És possible un futur 100% renovable

Aquesta és una pregunta habitual i que té grans defensors d'una i altra resposta. Les energies renovables a les que estem ara acostumats (eòlica, solar, minihidràulica) i algunes de les que sembla que aviat vindran amb força (mareomotriu, onades) tenen el problema de ser molt variables i poc predecibles. Actualment això obliga a tenir en funcionament altres centrals més estables (tèrmiques i nuclears) per a garantir l'estabilitat del sistema i altres més controlables (hidràuliques) per a poder seguir les variacions de la càrrega i de la generació renovable.

Una possible opció per assolir més penetració de les renovables és l'emmagatzemament d'energia. En les darreres dècades aquest emmagatzemament (que va a començar a ser necessari al nostre païs amb l'inici de les nuclears) es basava en les centrals hidràuliques reversibles però ara aquest model ja està desfassat. Diuen que aviat l'hidrogen permetrà emmagatzemar fàcilment l'energia però actualment la tecnologia no està prou madura.

Una segona opció seria la substitució de les centrals de base (nuclears i tèrmiques) per centrals de biomassa. Aquesta tecnologia avança amb força i potser en una o dues dècades ens anirem acostant a un model molt més renovable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari