30 de maig 2007

Qualitat de l'alimentació elèctrica a les estacions d'esquí

La qualitat de l'alimentació elèctrica és cada cop més important. Un percentatge cada cop més alt d'aparells elèctrics estan controlats amb microprocessador i estan accionats per convertidors estàtics.

Els convertidors estàtics són sensibles a la qualitat de l'alimentació elèctrica i segons el tipus de pertorbació a la que estan sotmesos pot destruir-se algun component (tiristor, transistor) del convertidor. Això és especialment probable quan, a causa de la pertorbació, el sistema de control del convertidor detecta un pas per zero quan no toca i dispara incorrectament la conducció dels transistors o tiristors la qual cosa pot provocar un curtcircuit intern.

Les estacions d'esquí solen estar en llocs apartats de les subestacions elèctriques i se solen alimentar per una línia que si no és exclusiva poc li falta. En aquestes instal·lacions la potència de cada remuntador és un percentatge important de la capacitat de la línia.

En aquestes condicions les pertorbacions poden ser més significatives i és fàcil que cada arrencada o variació de càrrega d'un remuntador afecti al correcte funcionament dels altres. En aquests casos és crític el disseny de la instal·lació i el dimensionament de bobines, transformadors, línies etc. per tal d'evitar al màxim aquests efectes.

A més, no oblidem que cada avaria a un remuntador implica que aquest s'atura amb un munt de persones "atrapades".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari