17 de juny 2024

Els vehicles autònoms són més segurs que els que porten conductor?

Segons les estadístiques, la major part dels accidents tenen un error humà en la cadena de circumstàncies i això serveix d’argument per a la proliferació, en alguns llocs, dels vehicles autònoms. Però, realment és així?

Vehicle aturat

Escric això després de llegir un article sobre els riscos de la intel·ligència artificial en general i l’aplicada als cotxes autònoms en particular. D’entrada, que l’error humà formi part de la cadena de circumstàncies no sempre implica que fos la causa inicial de l’accident. A més, tots sabem que els sistemes informàtics són susceptibles d’errades; o és que no se us ha penjat mai cap dispositiu electrònic?

Cotxe aturat

L’article analitza, a més, la dificultat de predir què succeirà si un sistema autònom falla, la dificultat per preveure la incertesa i prendre decisions adequades en cas que es produeixi, la necessitat (però també dificultat) de mantenir al dia els sistemes autònoms i la previsió del que pot succeir si els elements colaterals necessaris (com la xarxa de comunicacions) fallen.


Podeu llegir més informació a la revista IEEE Spectrum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari