28 de set. 2020

Robot pagès

Si us moveu pels camps de cultiu de Califòrnia potser us trobareu amb una màquina de color taronja passejant entre els enciams o les cols. És un robot pagès. De moment, aquestes màquines capten imatges del sòl identificant què és una planta cultivada i què és una mala herba. Si detecten una herbota, l'eliminen; ja sigui arrencant-la o enterrant-la. Per fer la selecció es fa servir intel·ligència artificial per analitzar les imatges però també les coordenades on s'ha plantat cada varietat.

Robot pagès

Les empreses que dissenyen aquestes màquines afirmen que han començat per les males herbes perquè l'agricultor hi té doble benefici ja que per un costat pot encomanar part de la feina a una màquina però per un altre s'estalvien grans quantitats d'herbicides, amb el benefici que això suposa per a la salut dels pagesos, els consumidors i, sobretot, el medi ambient.

En un futur no gaire llunyà aquestes màquines podrien sembrar, treure fulles lletges i paràsits, controlar la necessitat d'aigua i adob, collir, etc.

Robot en acció

De moment aquestes màquines són grosses i, per tant, són adequades per a grans extensions planes de sòl de cultiu. Potser en un futur se'n podran fer de més petites que puguin treballar en terrenys costeruts o en hortes plantades entre arbres, que són força abundants a casa nostra.

Podeu llegir més informació al número de gener de la revista IEEE Spectrum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari