28 de nov. 2016

Robot mim

Fa molts anys que hi ha robots a la indústria i també a les pel·lícules i els llibres de ciència ficció. Però les robots de la indústria no s’assemblen massa als que surten a les pel·lícules.
Si preguntem a una persona que no treballa amb robots, probablement se’ls imagina amb un aspecte humanoide i interactuant amb les persones com si d’un altre humà es tractés.

Però els robots humanoides cada dia estan més a prop. Llegeixo a la revista Trends in automation la descripció d’un robot, anomenat RoboThespian, que és capaç de comunicar-se amb les persones en diferents llengües però també amb llenguatge no verbal. El RoboThespian és capaç d’entendre el significat dels gestos i les expressions facials de les persones i ell mateix és capaç d’expressar-se amb moviments corporals.

 Els accionaments que permeten donar al RoboThespian l’aparença de moviments naturals són accionaments pneumàtics, principalment músculs pneumàtics.
Podeu llegir més informació a partir de la pàgina 20 del primer número de l’any 2016 de la revista Trends in automation.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari