5 de des. 2016

Aire condicionat personal

Quan un espai és compartit per diverses persones, pot passar que unes tinguin fred mentre unes altres tenen calor. Alguns cops he vist un despatx amb l’aire fred posat i que algú té una estufa en marxa sota la taula. Altres cops tenim l’aire condicionat en marxa en una sala gran en la que només hi ha una persona.
En un futur, l’aire condicionat personal podria ser la solució a aquests problemes. A continuació en comentarem tres prototipus.

RoCo és un aparell mòbil d’aire condicionat que segueix a l’usuari allà on vagi. De fet, el que segueix és el telèfon mòbil de la persona. Com no pot intercanviar aire amb l’exterior, el que fa és emmagatzemar calor en cera de parafina. Durant la nit cal invertir el procés per deixar la parafina preparada per al dia següent.
Una segona opció és aquesta cadira que s’encarrega de mantenir la temperatura adequada en l’usuari que hi seu ja sigui fent circulant aire amb ventiladors o escalfant. Per permetre la mobilitat total de la cadira, el sistema funciona amb bateries. La recarrega de les bateries es realitza sense fils però cal recordar posar la cadira al punt de recàrrega en el moment de marxar.
Finalment, ReBOOT és un calçat que s’encarrega de mantenir la temperatura dels peus, la qual cosa fa augmentar significativament la sensació de confort de tot el cos. Refredar els peus no és fàcil i actualment estan provant amb uns elements oscil·lants.
Podeu llegir més informació a la revista IEEE Spectrum.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari