28 de maig 2015

Fem música amb fruites

Fa uns dies parlàvem de la placa Makey Makey que permetia interactuar amb l’ordinador fent servir elements quotidians. Avui presentem una altra placa que, basant-se en el mateix principi, permet fer música. Ens referim a la placa Ototo (dissenyada per Dentaku).

Placa Ototo

En aquesta placa tenim dotze punts de connexió que corresponen a les dotze notes d’una octava musical. Però l’aparell no toca només les dotze notes sinó que mitjançant dos polsadors podem anar variant la configuració de manera que toqui conjunts de dotze sons diferents que en molts casos guarden relació amb les notes i en altres no (per exemple el miol d’un gat). Els dotze punts els podem connectar a fruites, verdures, elements metàl·lics i moltes coses més.

A part dels dotze punts de connexió, la placa porta quatre connectors als que s’hi poden connectar diversos sensors. Cada punt de connexió té una funció diferent (volum, to, modulació i textura) i s’hi pot connectar qualsevol sensor d’un conjunt de set (joystick, rotatiu, lineal, tàctil, llum, força i pressió d’aire o respiració).

Piano de verdures i fruites

La placa porta un altaveu incorporat però també té connexió per a connectar-hi uns altaveus externs o auriculars. També incorpora una connexió USB que permet connectar-la a l’ordinador i que actuï com un dispositiu MIDI. La placa es pot alimentar amb piles o a través del connector USB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari