8 de gen. 2015

La bombeta més vella del món

En la darrera entrada de l’any passat vam comentar l’aniversari del càrtel de la bombeta. Avui parlem de la bombeta més vella del món que és anterior al càrtel i ja ha assolit l’edat de 113 anys.

Bombeta centenària

Es tracta d’una bombeta de 60 W fabricada per la Shelby Electric Company amb filament de fibra de carbó. La bombeta va ser instal·lada en un parc de bombers i ha estat en servei pràcticament continu des d’aleshores. Ha patit alguns talls de llum que no suposen una disminució significativa de les hores de funcionament. I encara funciona!

L’any 1976 se la va traslladar a un altre parc de bombers a Livermore (Califòrnia). No es van atrevir a separar-la del portalàmpades per por a fer-la malbé i es va traslladar amb portalàmpades inclòs i una escorta de policies i bombers.

Visió de la càmera

Actualment està alimentada per un sistema d’alimentació ininterrompuda (SAI) i una càmera IP (fotografia anterior a aquest text) permet veure en directe el seu funcionament. Com a dada curiosa, el SAI actual ja és el segon i la càmera és la quarta.

Hi ha un web dedicat a aquesta bombeta: www.centennialbulb.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari