22 de set. 2014

L’energia elèctrica no es pot emmagatzemar



Hi ha un detall que fa diferent l’energia elèctrica d’altres fonts d’energia d’ús habitual. L’energia elèctrica no es pot emmagatzemar. La majoria de regions tenen dipòsits de combustibles on hi ha prou reserves per alguns dies o, fins i tot, mesos. No és el cas de l’electricitat.

És cert que podem emmagatzemar electricitat en bateries i així ho fem per a potències petites però això mateix no és possible a gran escala. Les bateries necessàries per emmagatzemar l’electricitat que consumeix una ciutat petita en un dia ocupen massa espai i valen massa diners com per a que algú es plantegi aquesta possibilitat.

A efectes pràctics, tota l’energia elèctrica que es consumeix en un instant és generada en aquell mateix instant. Així, quan nosaltres posem en marxa un electrodomèstic hi ha alguna central que passarà a generar més energia. De la mateixa forma, quan desconnectem un aparell hi haurà alguna central que disminuirà la seva generació.
La corba de la figura ens mostra com varia el consum d’electricitat a l’Espanya peninsular al llarg d’un dia. La corba representada està agafada del web de REE on es poden veure les corbes diàries amb molta més informació. Més endavant ja comentarem com són aquestes corbes. De moment hem posat una versió simplificada per tal que tot es vegi més clar. En concret la corba correspon al 16 de juliol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari