20 de gen. 2014

Protectors de sobretensions locals

Fa uns dies parlàvem sobre els protectors de sobretensions. Però i si no en tenim, què podem fer?
Evidentment una de les opcions és que un instal·lador vingui i ens n'instal·li un però això implica un cost important que no sempre podem assumir. A més, ens podem trobar que el quadre elèctric ja estigui totalment ple i calgui ampliar-lo.

Una alternativa senzilla i econòmica és posar protectors locals de sobretensions en aquells endolls on hi connectem aparells especialment sensibles (informàtica, audiovisuals, etc.).

És molt important tenir present que els protectors de sobretensions només poden fer la seva funció si l'endoll on es connecten té presa de terra i el protector s'endolla correctament per connectar-s'hi. Si la nostra instal·lació no té presa de terra, no cal que comprem el detector ja que és una despesa inútil.

Protector de sobretensions

Hi ha protectors senzills com el de la fotografia superior i també n'hi ha d'integrats en una base múltiple d'endolls.

Protector de sobretensions

Normalment els protectors de sobretensions porten un element (una petita llum o un element de color) que indica el seu correcte funcionament. Si aquesta llum s'ha apagat o l'indicador ha canviat de color vol dir que una sobretensió ha destruït la part activa del detector i, per tant, és com si el protector no hi fos. En aquest cas, caldrà canviar-lo.

Una forma alternativa però més econòmica és desendollar (no només apagar) tots els aparells informàtics i audiovisuals quan hi ha tempesta o quan marxem de vacances.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari