27 de gen. 2014

Estalvi d'energia a la llar - etiqueta energètica

En les properes setmanes parlarem sobre temes d'estalvi d'energia elèctrica a la llar. Hi ha dues maneres d'estalviar energia, una és fent un millor ús dels aparells i l'altra és canviar-los per aparells més eficients. Com és lògic, també podem combinar les dues. En propers dies parlarem, aparell per aparell, de com estalviar en el seu ús. Ara començarem parlant de l'etiqueta energètica.

L'etiqueta energètica que és el que ens informa (entre altres coses) del consum energètic de l'aparell i ens permet comparar els aparells no només pel preu de compra sinó també del que podem estalviar amb el seu us respecte a un altre aparell més econòmic.

Aquesta etiqueta té una part comuna a tots els aparells que ens indica la classe i una altra part que depèn de l'aparell i ens dóna altres informacions. La classe és, en principi, una lletra entre la A i la G on la A és la més eficient i la E la menys eficient. En alguns casos (com les neveres) hi ha classes millors (A+ i A++). Un electrodomèstic normal o de consum mitjà estaria entre la D i la E i si això ho considerem el 100%, les altres lletres corresponen als percentatges que s'indiquen a la figura següent.

Correspondència entre classe i consum

L'etiqueta de la fotografia correspon a una nevera i s'indica que la classe és A+.

Etiqueta energètica


També s'indiquen altres dades com el volum d'aliments que hi caben o el soroll que fa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari