16 de des. 2013

La cinta aïllant

L’altre dia parlàvem de les connexions incorrectes a base de cables retorçats entre ells que sovint trobem en les instal·lacions. Aquestes unions haurien d’estar tapades amb cinta aïllant per assegurar que els cables no entren en contacte entre ells o amb altres elements que no formen part de la instal·lació. Malauradament sovint hi trobem coses diferents de la cinta aïllant com la cinta adhesiva o l’esparadrap.

La cinta aïllant serveix per tapar una part de cable que ha quedat al descobert I cal fer-ho posant-hi unes quantes voltes per assegurar la total cobertura amb un gruix suficient. Les cintes aïllants són de materials adequats i han hagut de superar uns assajos d’envelliment per tal d’assegurar que quan passi el temps segueixin acomplint la seva funció.


La cinta adhesiva probablement no té unes propietats aïllants adequades però, a més, s’envelleix amb el temps i es torna resseca i fràgil. Per tant, al cap d’uns anys ja no farà la funció aïllant que se li ha encomanat. El cas de l’esparadrap és molt pitjor ja que és un material porós i, en molts casos, absorbent de la humitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari