11 de des. 2013

Connexions ben fetes

Els que ens dediquem a l’electricitat ens trobem en que quan anem de visita sovint ens diuen “Ja que ets aquí, podries…” i ens toca reparar coses. I sovint amb unes eines poc adequades.

Quan remenes instal·lacions elèctriques, sovint trobes sorpreses.

Una de les més freqüents és que les unions de cables estiguin fetes retorçant els cables entre ells sense cap element addicional que garanteixi el bon contacte. Per tal que dos o més cables estiguin ben units cal que un element asseguri que hi ha una bona pressió entre ells per tal que el contacte elèctric sigui bo. Si no hi ha una bona pressió el contacte és deficient i s’escalfarà. Probablement els primers mesos funcioni però amb el temps i els canvis de temperatura s’anirà afluixant i el contacte empitjorarà. A més, la humitat farà que la superfície de contacte s’oxidi icada cop faci més mal contacte. Això sovint és causa d’incendi.

Una bona connexió s’ha de fer emprant regletes de connexió de la mida apropiada assegurant-se que els cables que s’han de connectar han entrat bé dins de la regleta i que el cargol fa bona pressió sobre ells.



També es poden fer servir captxons de connexió.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari