15 de nov. 2011

Les tarifes de la fotovoltaica

Estem acostumats a que als països europeus les tarifes que s'apliquen als productors d'energies renovables siguin, en determinades condicions, molt més favorables. És a dir que, per exemple, si instal·les una planta fotovoltaica et pagaran l'energia que generis a un preu més alt que el preu de mercat. Normalment la discussió està en quina és la tarifa correcta per incentivar les renovables d'una manera justa.

L'altre dia llegia a la revista Photon que a Nicaragua no només no tenen tarifes especials per a la fotovoltaica sinó que la companyia ni tan sols paga per l'energia que s'ha introduït a la xarxa.

El fet és que allí l'electricitat és tan cara (l'usuari normal paga uns 24 cèntims per kWh enfront dels nostres aproximadament 15 cèntims) que surt a compte instal·lar fotovoltaica només per l'estalvi que suposa no pagar aquest preu per l'energia consumida.

Els usuaris que s'ho poden permetre instal·len fotovoltaica i la connecten directament a la seva instal·lació. L'energia que genera la fotovoltaica pot compensar part el seu consum o pot sobrar-ne. En aquest segon cas l'energia sobrera va a la xarxa. Atès que els comptadors no poden enregistrar negatiu, aquesta energia va a parar gratuïtament a la companyia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari