3 de nov. 2011

Els nius d'ocells, un risc per a les línies... i per a ells

Sovint trobem nius d'ocells a les torres elèctriques. Per a ells és un bon lloc ja que està elevat i es mou menys que un arbre.

REE  -  Nius a una torre

 

 

 

 

 

El problema apareix quan un ocell s'apropa als cables i a la torre simultàniament ja que el corrent elèctric pot trobar un bon cami per passar del cable a la torre i es produeix una descàrrega a través del cos de l'ocell; això pot ser mortal per a l'ocell i també un problema a la línia. Aquesta descàrrega és un curtcircuit de curta durada que pot fer que tots els usuaris connectats a la línia percebin una baixada de tensió elèctrica (una pampalluga dels llums) i, en alguns casos, pot fer saltar les proteccions i deixar la línia sense servei durant una estona.

En altres casos les defecacions dels ocells són les que causen la descàrrega; en aquest cas l'ocell probablement no tindrà cap problema però els efectes a la línia seran els mateixos.

Per això en les zones amb important presència d'ocells les empreses elèctriques solen posar impediments per a la nidificació dels ocells.

Podeu llegir una mica més al número 21 de la revista Entrelíneas .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari