10 de des. 2009

Avantatges de la generació concentrada d'electricitat

A l'hora d'implantar noves línies elèctriques sempre apareix un fenomen de reacció en contra. Les línies elèctriques tenen, sense cap dubte, un cert impacte ambiental però, especialment, també tenen un impacte visual que al final és el factor socialment més important.

Cadascú de nosaltres quan necessita energia disposa de dues opcions: fer una conversió local d'energia o utilitzar energia elèctrica que prové d'una conversió més llunyana. Per exemple, si vull escalfar una masia tinc dues opcions: cremar gasoil en una caldera o utilitzar energia elèctrica que potser provingui d'una central de gasoil.

Malgrat les pèrdues que, inevitablement, tenen les línies elèctriques, sol ser millor utilitzar energia elèctrica. I el motiu no és que la contaminació que genera la crema de gasoil afecti un lloc allunyat d'on visc jo.

Una central termoelèctrica de gasoil de 100 MW contamina molt menys que cent mil calderes d'1 kW i és molt més eficient. Per tant el generar l'energia a gran escala té un benefici global significatiu.

A més del que hem dit, hi ha un factor de garantia que també és important. El sistema elèctric pot tenir unes poques centrals de reserva per si alguna té algun problema o està tancada per manteniment o revisió. El mateix no és eficient a nivell individual; no és lògic que tots nosaltres tinguem a casa un sistema alternatiu per si la nostra caldera de gasoil té algun problema o està tancada per manteniment o revisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari