6 de febr. 2023

Visualitzador lluminós basat en fibra òptica

Aquest visualitzador, creat per elliotmade, consta d’una matriu de 35 x 7 punts, cada un dels quals es correspon amb la punta d’una fibra òptica. La llum de cada punt es produeix en una matriu de 16 x 16 LED NeoPixel i és conduïda fins al visualitzador mitjançant fibra òptica.

Visualitzador

Els elements mecànics principals del sistema són dues plaques perforades, una es posa sobre la matriu de LED i l’altra és el visualitzador. A més, hi ha dos separadors que aguanten el visualitzador sobre la placa de la matriu de LED. La matriu on es visualitza la imatge té 245 forats i la matriu de LED té 256 NeoPixels, per tant en sobren onze. L’Elliot ha optat per no emprar dos dels LED i fer servir aquells punts per fixar els separadors. Alternativament, es podria haver fet un visualitzador de 32 x 8 punts, aprofitar tots els LED i fixar el visualitzador d’una altra manera.

Detall constructiu

L’Elliot també ha preferit que les fibres es veiessin però es podia haver posat tot dins d’una caixa, excepte el visualitzador. Atès que les fibres es veuen, les ha posat seguint un desordre controlat i, en el programa, fa servir un vector que serveix per saber quin LED es correspon amb cada punt del visualitzador. Posant les fibres no visibles, potser seria preferible una forma més ordenada.

Vector

Podeu trobar les instruccions i els fitxers al web d’Instructables.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari