20 de febr. 2023

Internet i GPS a la Lluna

Fins ara, la comunicació entre la Lluna i la Terra ha estat sempre directa, fent servir emissores de potents i antenes grans. Però si, com es preveu, l’activitat a la Lluna ha d’augmentar durant les properes dècades, caldria millorar el sistema de comunicacions. Algunes de les coses que cal resoldre són la dificultat de posar emissores potents en els vehicles lunars o la pràctica impossibilitat de comunicació directa amb la Terra des de les zones de la Lluna que no tenen visió directa del nostre planeta.

Satèl·lits per a la Luna

Una proposta que està sobre la taula és la de distribuir 24 satèl·lits artificials al voltant de la Lluna, repartits en quatre òrbites, de manera que es pugui cobrir en forma permanent la major part de la superfície de la Luna i periòdicament la resta. Atès que cada llançament té un cost molt elevat, s’ha buscat un equilibri entre el menor nombre de dispositius i la màxima cobertura.

A més, aquesta distribució de satèl·lits permetria establir un sistema de posicionament similar al GPS per facilitar que els vehicles lunars puguin conèixer, en tot moment, la seva posició.

Podeu llegir els detalls a la revista IEEE Spectrum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari