2 de nov. 2020

El braçalet del silenci

Estem envoltats de micròfons. Els nostres ordinadors i telèfons tenen micròfons i també els dispositius com Alexa o Siri. I no sabem si algú ens pot estar espiant fent-los servir. Per evitar el risc que algú pugui escoltar una conversa privada, un equip de la Universitat de Chicago ha creat el que anomenen braçalet del silenci.

Aquest dispositiu porta emissors d'ultrasons a tot el seu voltant que, quan es posa en marxa, emeten un soroll d'una freqüència superior a l'audible i, per tant, els humans no perceben aquests sons. Atès que és una freqüència propera a les audibles, els micròfons que hi pugui haver a les proximitats la captaran i, atès que és poc habitual, no tindran cap filtre per bloquejar-la. El resultat és que el micròfon capta un soroll similar o superior a la veu humana que en alguns moments ofega la convers i en altres fa les paraules difícils d'entendre.

Braçalet del silenci




Atès que el braçalet té molts emissors d'ultrasons, pot succeir que en alguns punts concrets es produeixi cancel·lació del so i, per tant, l'efecte s'anul·li; per això recomanen estar movent el braç mentre es fa servir, així potser s'aconsegueix captar algunes síl·labes però no una frase sencera.


Probablement el dispositiu es podria millorar fent que hi hagués un moviment constant dels emissors i llavors podria ser estàtic i no caldria portar-lo posat. També es podria treballar amb diversos sorolls simultanis per evitar la cancel·lació.

Podeu llegir més informació al web del projecte i en aquest article de The New York Times.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari