30 de nov. 2020

Acreditacions de congrés en format electrònic

És habitual que en un congrés o una jornada et donin una acreditació per penjar-te i així acreditar que estàs inscrit la conferència. Típicament es tracta d’una targeta que porta el nom de la persona assistent i va posada dins una funda de plàstic que es penja del coll mitjançant una cinta. No sempre és així, també n’hi ha de fusta o de plàstic, per exemple.

Acreditació

Però en els darrers anys hi ha hagut persones que han desenvolupat acreditacions electròniques, és a dir que es basen en un circuit imprès que incorpora un microcontrolador, LED i altres dispositius electrònics.

Acreditació

Probablement l’inici de tot és la conferència Def Con de l’any 2006. En aquesta conferència de hackers i experts en seguretat informàtica l’organització va decidir encarregar una acreditació electrònica que va despertar molt d’interès. Això va implicar que cada any es creés una nova acreditació oficial, cada cop més sofisticada. També va implicar que alguns dels assistents dissenyin les seves pròpies acreditacions no oficials i les venguin a una petita part dels assistents.

Acreditació

Les acreditacions oficials han anat evolucionant i ara es poden comunicar entre sí per provocar una interacció social entre els assistents. En els darrers anys l’acreditació conté un trencaclosques que es va resolent a mesura que la persona que porta aquella acreditació la va comunicant amb la d’altres assistents. El primer que aconsegueix resoldre el trencaclosques té premi.

Acreditació

En aquest article de la revista VICE s’explica la història de les acreditacions de Def Con i algunes curiositats al respecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari