11 de nov. 2019

Sensors per mesurar la humitat del terreny

Un dels típics projectes per començar amb els microcontroladors és un mesurador d’humitat que ens permet saber si cal regar les nostres plantes. La majoria dels sensors (com el de la fotografia) es basen en la resistivitat del terreny. El problema d’aquest mètode és que els elèctrodes del sensor (en contacte amb la terra humida) es van oxidant i, per tant, les mesures són cada cop més inexactes.

Sensor

Hi ha també la possibilitat de fer les mesures sense sensor aprofitant les entrades tàctils d’algunes plaques de microcontrolador, com la Circuit Playground Express. En aquest cas, només cal connectar (amb un únic fil) una de les entrades del microcontrolador a un clau clavat a la terra. En aquest cas també podem tenir problemes d’exactitud per culpa de l’oxidació de l’elèctrode però només ens caldrà canviar el clau per un de nou.


L’opció més fiable és, però, la mesura capacitiva. D’aquesta manera no hi ha l’efecte de l’oxidació dels elèctrodes i el sensor dura moltíssim més temps. El sensor de la imatge proporciona, a més, una mesura aproximada de la temperatura ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari