25 de nov. 2019

Rellotges basats en voltímetres d’agulla

Sembla que darrerament s’ha posat de moda fer rellotges o calendaris basats en aparells de mesura analògics. N’he vist ja uns quants exemples a les xarxes socials i en aquesta entrada posaré fotos d’un article que ha sortit recentment a la revista IEEE Spectrum.

Rellotge

La idea és fer un rellotge basat en un microcontrolador però que l’hora (o la data) no es mostrin en una pantalla o un visualitzador LED sinó en uns quants aparells de mesura d’agulla, que li donen un aspecte antic. L’hora es pot obtenir d’un satèl·lit, com en el cas de les imatges, o fent servir un circuit integrat de rellotge en temps real.

Segons

Els aparells de mesura podrien ser de qualsevol tipus (amperímetres, òhmmetres, etc.) però el més fàcil és fer servir voltímetres. En qualsevol cas, caldrà modificar el circuit dels aparells per tal que es pugui recórrer tota l’escala amb les tensions que pot donar el microcontrolador (típicament de 0 a 3,3 V o de 0 a 5 V). Es podria fer amb les tensions nominals dels aparells de mesura però seria més complicat i les tensions podrien ser perilloses.

Caràtula

Una altra modificació important és el canvi d’escala per tal que les divisions es corresponguin a la unitat de temps desitjada (segons, minuts, etc.). Podeu llegir més informació a la revista IEEE Spectrum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari