16 d’abr. 2018

Pedal per passar les partitures

Avui us presento un projecte realitzat per una estudiant que ha fet el seu TFG sota la meva supervisió. Es tracta d’un pedal que permet fer avançar una partitura que s’està visualitzant a la pantalla d’una tauleta. Això permet als músics disposar de les dues mans per a la seva interpretació ja que la partitura avança, quan el músic ho desitja, prement el pedal.

Pedal vist per fora

El dispositiu es connecta amb la tauleta mitjançant Bluetooth de baixa energia i fa veure que és un ratolí. Un cop sincronitzat amb la tauleta pot enviar instruccions equivalents a fer girar la roda del ratolí.

Interior del pedal

Atès que el músic es pot equivocar o pot estar interpretant una partitura que conté repeticions el sistema incorpora dos pedals, un per avançar i un altre per retrocedir. A més, segons la tauleta i el tipus de partitura pot ser necessari avançar més o menys lentament. Per evitar estar prement contínuament el pedal s’han previst dos polsadors que permeten incrementar o decrementar el nombre de passos que es desplaçaran cada cop que es prem el pedal.

Podeu trobar el projecte complet a UPCommons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari